Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

FORMARE DE EXCELENTA IN DOMENIUL URO-ONCOLOGIEI

Afla ordinea si locatiile derularii sesiunilor FedUro accesand sectiunea CALENDAR SESIUNI

Vezi calendar sesiuni

Informatii utile. Motivele implementarii, obiectivele proiectului FedUro

Proiectul s-a nascut din dorinta de implicare in formarea medicilor care activeaza in Romania ca specialisti pe segmentul uro-oncologie si care doresc o adecvare profesionala a activitatii lor la standardele actuale de practica si interventie, vizand domeniul cancerului, cu sursa de initiere uro-oncologica.

Proiectul se coordoneaza cu prioritatile strategice nationale sectoriale de actiune si mentine crescuta cointeresarea pentru cresterea accesului la educatie medicala continua, prin accesarea resurselor din Fondul Social European si implementarea de masuri privind cresterea competentelor personalului medical, obiective vizate si de Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Perioada de derulare a programului a fost intre 08.12 2017 si 25.10.2021, iar in acest interval echipa proiectului a elaborat activitati prin care sa raspunda nevoilor de educatie ale medicilor specialisti invitati din toata tara.

ACTIVITATILE propuse in cadrul programului de formare s-au adresat personalului medical angajat intr-o institutie publica care ofera servicii medicale/de sanatate publica si este implicat intr-unul dintre domeniile programelor prioritare de sanatate, respectiv Cancer, precum si medicilor de familie aflati in relatie contractuala cu CAS.

Program de formare profesionala pentru medici urologi, nefrologi, oncologi, radiologi, endocrinologi, gastroenterologi, de medicina interna, anestezie terapie intensiva, hematologi, neurologi, ginecologi, de chirurgie generala, anatomo-patologie, medicina nucleara si radioterapie si medici de familie implicati in domeniul prioritar de sanatate cancer/uro-oncologie.

Participantii vor avea oportunitatea sa se formeze intr-un cadru profesionist urmand modulele cursului, acestea fiind structurate pe baza unor programe actualizate si acreditate CMR, respectiv vor beneficia de proceduri si tematici de noutate la nivel national si international in domeniul uro-oncologiei.

Citeste mai mult

Actiuni de schimb de bune practici, inclusiv in contextul actiunilor de cooperare transnationale.

Participantii vor avea oportunitatea de a alege intre participarea la un congres international in domeniul uro-oncologiei, intr-un stat membru UE sau participarea la un curs national pentru dobandirea competentei in ultrasonografie generala.
** Medicii radiologi nu au nevoie de atestat de ultrasonografie generala, aceasta competenta fiind inclusa in specialitate.
*** Centrele care pot asigura pregatirea pentru atestat sunt Bucuresti, Craiova, Cluj, Tg Mures si Timisoara.

Citeste mai mult

De ce sa te inscrii:
Prin participare la activitatile organizate in cadrul proiectului FEDURO, medicii vor beneficia de:

  • Formare de excelenta cu certificare a participarii si obtinerea de credite profesionale;
  • Informarea detaliata asupra celor mai noi descoperiri si tematici in domeniul cancer/uro-oncologie;
  • Dezvoltarea competentelor practice prin accesul la simulatoare si live surgery room;
  • Abordarea multidisciplinara si pregatirea practica alaturi de o echipa de specialisti recunoscuti la nivel national si international;
  • Primirea unui exemplar al publicatiei in domeniu (ghid de bune practici) realizate in cadrul proiectului. In mod gratuit.
Formular de inscriere

Orice intrebari ai, scrie-ne la adresa de e-mail: contact@feduro.ro sau prin formularul de mai jos.